Kur’an bütünüyle bir mucizedir. Yüzde doksanı, belki de doksan beşi okuma yazma bilmeyen bir topluma inerken, ilk ayeti, ilk kelimesi ve ilk emrinin OKU! ( İkra ) olması ile, bilgilenmenin ve öğrenmenin önemine ve gereğine yüzlerce, binlerce yıl öncesinden değinerek damgasını vurması ile bir mucizedir. Edebi üslubu ile, tek bir ayetinin dahi taklit edilmesi imkansız ilahi seslenişi ile bir mucizedir. İnsan bilgisinin bu gün ancak ulaşabildiği uzay ve tabii bilimler konularındaki teknik bilgileri 1400 yıl öncesinden vermesi ile bir mucizedir.
Besmele bilindiği gibi Kur’an’ın toplam 114 olan suresinin 113 ünün başında bulunmaktadır. ( Tevbe isimli surenin başında yoktur. )
Türkçeokunuşu: BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİYM
Arapça yazılışı: Sağdan sola sıra ile harfler: Be-Sin-Mim-Elif-Lâm-Lâm-He-Elif-Lâm-Rı-Ha-Mim-Nun-Elif-Lâm-Rı-Ha-Ye-Mim
Kur’an’ın indiği dönemde Araplar rakam kullanmamakta ve alfabelerindeki 28 harfe verdikleri sayı değerlerini rakam yerine kullanmakta idiler. Arap rakamları Kur’an’ın Allah katından inmesinden 200 yıl sonra ihdas olunmuştur. Arapça konusunda bilgisi olanlar bilirler ki, Araplar harfleri sağdan sola doğru okur ve yazarken; rakamları diğer dünya ülkeleri gibi – daha sonra ihdas edildiği için – soldan sağa doğru okur ve yazarlar.
Arap alfabesindeki harf sayısına takılan olabilir. Arap alfabesindeki gerçek harf sayısı 29 değil 28 dir. Lamelif harfi Kur’an yazımında kolaylık olması için sonradan Lam ve Elif harflerinin özel bir işarette birleştirilmesi ile oluşturulmuştur.
İşte İbraniler ve Araplarda görülen bu sayı - harf sistemine EBCED adı verilmiştir. Bu sistemde her harfin bir sayı değeri vardır.
Gelelim BESMELE’ ye:
Besmele 19 Arap harfi ile yazılır.
Bu Harfler sırası ile: Be-Sin-Mim-Elif-Lâm-Lâm-He-Elif-Rı-Ha-Mim-Nun-Elif-Lâm-Rı-Ha-Ye-Mim harfleridir.
Sonra bu harflerin EBCED harf sayı sistemindeki değerlerini alalım:
2 – 60 – 40 - 1- 30 – 30 – 5 – 1 – 30 – 200 – 8 – 40 – 50 – 1 – 30 – 200 – 8 – 10 – 40
Burada koyu harflerle yazılı 4 sayı ( 1-30-30-5 ) Besmele’deki ALLAH sözcüğünün Arap harfleri ile yazılmasında gereken 4 harf olan Elif-Lâm-Lâm-He harflerinin EBCED’deki sayı karşılıklarıdır.
ALLAH kelimesi Hangi Arap harfleri ile yazılıyormuş ?
Elif- Lam – Lam – He harfleri ile:
Ebced sayı değerlerini toplayalım:
1 + 30 + 30 + 5 = 66
Ne çıktı sonuç ? 66
Şimdi BESMELE’ deki 19 harfin çizelgedeki Ebced sayı değerlerinin sıfırlarını atarak mutlak sayı değerlerinin toplamın alalım:
2 + 6 + 4 + 1 + 3 + 3 + 5 + 1 + 3 + 2 + 8 + 4 + 5 - 1 + 3 + 2 + 8 + 1 + 4 = 66
Sonuç ne çıktı değerli dostlar ? 66
Allah kelimesinin Kur’an’ın yazıldığı Arap harflerinden dördünün Ebced sayı değerleri toplamı 66 sonucunu veriyor.
Besmele’nin yazılmasında kullanılan 19 Arap harfinin mutlak sayı değerleri toplamı da 66
Bu tesadüf müdür ?
Yoksa;
Yüce Yaratıcı’nın Besmele’deki dolayısıyla Kur’an’daki imzası mı ?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder